« شرط همراهی | تلنگر » |
مدتی بود که محمدرضا شاه راه پدرش را از نو در پیش گرفته و به خیال خودش قصد داشت با طرح لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی فاتحه اسلام بخواند. از سویی به بهانه دادن حق رأی به زنان زمینه افساد و تباهی آنان را فراهم کند. زهی خیال باطل که علما و روحانیت در هیچ برههای از تاریخ، از اسلام و مسلمات آن دست برنداشتهاند. امام رحمه الله علیه در صدر مخالفان قرار میگیرد و با سخنانش مانع اجرای این طرح ننگین میشود. اما شاه که به این سادگیها قصد کوتاه آمدن ندارد طرح دیگری که در واقع مجوز آمریکایی برای استمرار سلطنتش هست را به رفداندوم میگذارد. طرحی با نام انقلاب سفید(!) که صد البته مایه روسیاهیاش میشود. امام و علما که این بار نیز دست او را خواندهاند و از وادادگی او به دولتهای غربی مطلع هستند رفراندم را تحریم کرده و مانع حضور مردم میشوند. شاه اما با وقاحت تمام رفراندوم را مورد قبول ملت اعلام میکند! شکاف بین شاه و روحانیت با این اقدامات عمیقتر میشود تا اینکه در حادثه فیضیه به اوج خود میرسد. در این روز نیروهای شاه مدرسه را به گلوله بسته و طلاب و روحانیها را مظلومانه به شهادت میرسانند. شاه گمان میبرد با این اقدام زهر چشمی از روحانیت گرفته و قرار نیست مانع اقدامات او شوند. اما امام که شکی در اغراض پلید و مغرضانه شاه نمیبیند به هر مناسبتی از این حادثه صحبت و از جنایات شاه علیه اسلام و مردم پرده برمیدارد.
عصر عاشورا ( 13 خرداد 42) تندی سخنان امام در فیضیه به مذاق شاه خوش نمیآید. به همین دلیل نیروهای ساواک نیمه شب به خانه امام یورش برده و وی را دستگیر میکنند. مردم که در این مدت از اقدامات شاه به ستوه آمدهاند با این جرقه آتش گرفته و به خیابانها میریزند و شعار «یا مرگ یا خمینی» سر میدهند. دامنه اعتراضات از قم به تهران و چند شهر دیگر سرایت میکند. حضور مردم در این تظاهرات به حدی میرسد که شاه سلطنت خود را در چند قدمی نابودی میبیند. به همین دلیل به شدت اعتراضات را سرکوب کرده و مردم را به خاک و خون میکشد. اگرچه بعدا سعی میکند این اقدام خود را تطهیر کرده و حضور مردم را به خارج از مرزها منتسب کند اما جنایات ننگین آن روز هیچ گاه از حافظه تاریخی مردم زدوده نشد.
قیام 15 خرداد با تقدیم شهدای زیادی به ظاهر سرکوب میشود اما نقطهی عطفی در تاریخ معاصر ایران رقم میزند. دیری نمیگذرد که با رهبری امام و حضور فعال و مؤثر مردم در صحنه، انقلاب به پیروزی رسیده و دودمان پهلوی برای همیشه از این دیار برچیده میشود. قیام 15 خرداد روزی است که مایه مباهات و سند محکم ولایتمداری مردمان این دیار است. بدون شک مردم با این اقدام خود به خوبی نشان دادند که پشت ولایت و مرجعیت را هیچگاه خالی نمیگذارند و حتی اگر پای جانشان هم به میان آید دریغی از آن ندارند. کفن پوشان سینه خود را سپر گلولهها قرار میدهند و به استقبال مرگ میروند.
فرم در حال بارگذاری ...