« امر به معروف | عشق را در پستوی خانه نهان باید کرد! » |
شبهای قدر، اکانت اینستاگرام عتبه علویه از حرم پخش مستقیم گذاشته بود.
از صحن حرم که مردم مرتب نشسته بودند و مراسم قران به سر برگزار میشد. فیلم را که دیدم یاد سفر چندسال پیش خودم در ماه رمضان به کربلا افتادم. مراسم خاصی در حرمها برگزار نمیشد. هرکس خودش در گوشهای نشسته بود و قران میخواند. نهایت یک سخنرانی مثل شبهای قبل برگزار شد و یک دعای جوشن کبیر. هنوز برگزاری مراسمات مذهبی در بین مردم و مسئولین حرم جا نیافتاده بود* و امسال که مراسم مرتب شبهای قدر در حرمین را دیدم، از این تغییر خیلی خوشحال شدم و اینکه بعد از سالهای خفقان در حکومت صدام، این مراسمات بالاخره برگزار میشود و انشالله سالیان بعد، برگزاری این مراسمات عامتر شود و به مساجد و حسینیه های عراق هم برسد.
یاد روستاهای خودمان افتادم. روستاهایی که هنوز از برگزاری خیلی از مراسمات محروم هستند. هنوز خیلی از مسائل دینی و شرعی را نمیدانند و به آن آگاه نیستند. الحمدلله وضع در شهرهای ایران و بعضی از روستاهای بزرگ یا نزدیک به شهر خوب است ولی یکسری از روستاهای ما هنوز از لحاظ آشنایی با شرعیات و وظایف دینی محروم هستند. هرچه که بلد هستند از پدرومادرهایشان بهشان رسیده و یک طلبه دائمی در آنجا حضور ندارد. تا هم احکام دینی را به مردم آموزش دهد هم جوابگوی سوالات شرعی مردم باشد.
خیلی وقتها به مشهد که میروم در حرم با زنان روستایی همکلام میشوم. خیلی از احکام را هنوز بلد نیستند و به گوششان نرسیده؛ بعضیهایشان رادیو و تلویزیون ندارند یا اهلش نیستند، تا از آن طریق گاهی با بعضی احکام آشنا شوند. سالی چند ماه در محرم و صفر طلبهای میآید ولی بعد از مدتی میرود. و من همیشه به این فکر میکنم که ما طلبهها و کسانیکه علم دین خواندهایم با بودجه کشور، چه مسئولیت و وظیفهای درباره این مردم داریم و باید چه کنیم؟
* زمان حکومت صدام، اجازه برگزاری و فعالیتهای دینی مخصوصا به شیعیان داده نمیشد. شیعیان عراق سالها از برگزاری مراسمات جمعی مذهبی محروم بودند و برای همین نسل جوان و تازه روی کارآمده آنها اطلاعات کافی درباره چگونگی این مراسمات و برگزاریشان نداشتند. الحمدلله بعد از سقوط صدام، این مراسمات شکل گرفت و سال به سال بهتر و بیشتر و پررونقتر برگزار میشود.
سلام
البته ما با بودجه کشور درس نخواندیم. حساب وجوهات از بودجه کشور جداست…
اصلاح بفرمایید این قسمت متن را دوست خوبم.
با عرض سلام و احترام
بله واقعا همچین نیازی در مناطق دورافتاده و بدون امکانات واقعا احساس می شود، با توجه به حجم بالای فارغ التحصیلان طلبه و مبلغان باید گروهی برای اختصاص وقت و آموزش ها در این مناطق حتما حضور سالانه داشته باشند که این حضور می تواند به صورت شیفتی و گردشی تعریف شود.
فرم در حال بارگذاری ...
حوزه ها تو ردیف بودجه کشور هم هستن، علاوه بر وجوهات خودشون